Menu
Your Cart

Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας

Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
-31 %
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
Λούφα κολοκύθα / Φυτικό σφουγγάρι! 2,5γρ. Σπόροι Λούφας
2,20€
3,20€
  • Στοκ: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: flb1306

 

Η λούφα ή λίφι ανήκει στην κατηγορία του αγγουριού παρότι θεωρείται ως κολοκύθα από τους περισσότερους.  Είναι φυτό αναρριχώμενο το οποίο αποδίδει μεγάλους καρπούς οι οποίοι είναι βρώσιμοι και χρησιμοποιούνται στην μαγειρική αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και για τη δημιουργία του φυτικού σφουγγαριού που τόσο συχνά συναντάμε στα μαγαζιά. Το σφουγγάρι που παράγεται από τη λούφα είναι οικολογικό, κατάλληλο για απολέπιση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο μπάνιο όσο και στην κουζίνα μας!

H λούφα είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην ινδία, την κίνα και το βιετναμ. Η λούφα δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για να γίνει το σφουγγάρι της Λούφας χρειάζεται περίπου 150-200 ζεστές μέρες για την ωρίμανση. Εάν ο καρπός αφεθεί να φτάσει την πλήρη ωρίμανση και να στεγνώσει πάνω στο κλιμα, η σάρκα του καρπου εξαφανίζεται αφήνοντας μόνο τον ινώδη σκελετό του καρπού και τους σπόρους που  μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να μείνει το μέρος που χρησιμοποιούμε ως σφουγγάρι. 

 

Δημιουργήστε το δικό σας απολύτως φυσικό σφουγγάρι από λούφα ιδανικό για βαθύ καθαρισμό καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Αν θέλετε τα σφουγγάρια σας να είναι μαλακά για πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, θα συγκομίσετε τον καρπό όταν είναι ακόμα πράσινος και θα περιμένετε να ξεραθεί για να γίνει πιο εύκολο το ξεφλούδισμα.

 

Παράλληλα μπορείτε να απολαύσετε την λούφα μαγειρεμένη ή και τηγανιτή. Για να χρησιμοποιήσουμε τους καρπούς στην μαγειρική μας και να είναι βρώσιμοι πρέπει να τους κόψουμε πριν φτάσουν στο στάδιο της πλήρης ωρίμανσης.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τη φύτευση και καλλιέργεια της λουφας με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

 

Οδηγίες για βλάστηση/καλλιέργεια καθώς και όσον αφορά την δημιουργία σφουγγαριού περιλαμβάνονται.

 

Τα αναρριχώμενα φυτά ειναι φυτα που αναπτυσσονται γρήγορα, είναι αειθαλή ή φυλλοβόλα και έχουν την δινατότητα αναρρίχησης.  Τα αναρριχώμενα έχουν μακριούς λεπτούς βλαστούς οι οποίοι με την κατάλληλη στήριξη φτάνουν σε πολύ μεγάλο ύψος. Για να αναπτυχθούν χρειάζονται άφθονο νερό. μόλις αναπτυθχούν οι νέοι βλαστοί πιάνονται πάνω στις επιφάνειες που βρίσκονται δίπλα τους και αναρριχώνται γρήγορα προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουν αν καλύψουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

Τα γνωστότερα αναρριχώμενα φυτά είναι το αμπέλι, ο κισσός, η κολοκυθιά, η περικοκλάδα, η ντομάτα, η φασολιά, το γιασεμί, η βουκαμβίλια, το φρούτο του πάθους.

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
To flowerstore.gr χρησιμοποιεί νοστιμότατα Cookies για να σας προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμένες προσωπικά για εσάς και για να θυμάται τις ρυθμίσεις σας. Διαβάστε περισσότερα