ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Σπόροι λαχανικών. Σπόροι από λαχανικά όπως, καλαμπόκι, κολοκύθες, καρότα, κουνουπίδι, κρεμμύδι, μπρόκολο, πιπεριά, ρόκα, κειλ κ.α.
Τα λαχανικά όπως οι πιπεριές, τα αγγούρια και τα λάχανα είναι φυτά που προορίζονται για κατανάλωση. Τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό ενώ μικρή σε πρωτείνες. Συνήθως το χρώμα των λαχανικών είναι πρασινο αλλα συναντάμε και άλλα χρώματα όπως κίτρινο και κόκκινο. Για την σωστή λειτουργία του οργανισμού ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα 5 μερίδες διαφόρων λαχανικών όπως το λάχανο, ραδίκια, σπανάκι, μπρόκολο, κειλ κ.α. Τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά, στις σαλάτες μαγειρεμένα μαζί με το φαγητό, ως σνακ και ως γλυκά εδέσματα όπως η κολοκυθόπιτα και το κεικ καρότου. Καμιά φορά η περιεκτικότητα των λαχανικών σε νερό ξεπερνά το 70%! Το πράσινο χρώμα που συναντάμε συνήθως στα λαχανικά οφείλεται στις χρωστικές που περιέχουν όπως ειναι η χλωροφύλλη.
Σπόροι λαχανικών. Σπόροι από λαχανικά όπως, καλαμπόκι, κολοκύθες, καρότα, κουνουπίδι, κρεμμύδι, μπρόκολο, πιπεριά, ρόκα, κειλ κ.α.
Τα λαχανικά όπως οι πιπεριές, τα αγγούρια και τα λάχανα είναι φυτά που προορίζονται για κατανάλωση. Τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό ενώ μικρή σε πρωτείνες. Συνήθως το χρώμα των λαχανικών είναι πρασινο αλλα συναντάμε και άλλα χρώματα όπως κίτρινο και κόκκινο. Για την σωστή λειτουργία του οργανισμού ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα 5 μερίδες διαφόρων λαχανικών όπως το λάχανο, ραδίκια, σπανάκι, μπρόκολο, κειλ κ.α. Τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά, στις σαλάτες μαγειρεμένα μαζί με το φαγητό, ως σνακ και ως γλυκά εδέσματα όπως η κολοκυθόπιτα και το κεικ καρότου. Καμιά φορά η περιεκτικότητα των λαχανικών σε νερό ξεπερνά το 70%! Το πράσινο χρώμα που συναντάμε συνήθως στα λαχανικά οφείλεται στις χρωστικές που περιέχουν όπως ειναι η χλωροφύλλη.