ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Η κολοκύθες είναι αναρριχητικά φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών. Οι καρποί τους ποικίλουν σε σχήμα, μέγεθος και χρώμα, από το κλασσικό πορτοκαλί στις κλασσικές κολοκύθες μέχρι τα πολύχρωμα διακοσμητικά κολοκυθάκια και το κλασικό πράσινο που έχουν τα κολοκυθάκια τα γεμιστά. Η χρήση τους είναι συνήθως στη μαγειρική όπου χρησιμοποιούνται απλά βρασμένα στις σαλάτες ή μαγειρεμένα με μια πληθώρα επιλογών όπως γεμιστά ή χρησιμοποιώντας απλά τον ανθό τους!
Τα κύρια είδη της κολοκύθας είναι η κολοκύθα η κοινή (curcubita pepo) η οποία παράγει τα γνωστά πράσινα μικρά κολοκυθάκια που τα τρώμε στις σαλάτες ή ως γεμιστά. Δεύτερη κατηγορία κολοκύθας είναι η νεροκολοκύθα (curcubita maxima). H κολοκύθα αυτή είναι συνήθως πορτοκαλί χρώματος, σφαιρική και φτάνει πολλές φορές τα 50 κιλά σε βάρος. Επίσης υπάρχει η γλυκιά κολοκυθιά η οποία είναι ιδανική για την παρασκευή πιτών. Τέλος η κολοκύθα η φλασκιά είναι μια κολοκύθα που χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς σκοπούς. Συνήθως αφού ωριμάσουν πλήρως οι καρποί της τότε κόβονται και μετά από μια μικρή επεξεργασία, για να μην σαπίσει ο καρπός, βάφονται και χρησιμοποιούνται για διακόσμηση.
Η κολοκύθες είναι αναρριχητικά φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών. Οι καρποί τους ποικίλουν σε σχήμα, μέγεθος και χρώμα, από το κλασσικό πορτοκαλί στις κλασσικές κολοκύθες μέχρι τα πολύχρωμα διακοσμητικά κολοκυθάκια και το κλασικό πράσινο που έχουν τα κολοκυθάκια τα γεμιστά. Η χρήση τους είναι συνήθως στη μαγειρική όπου χρησιμοποιούνται απλά βρασμένα στις σαλάτες ή μαγειρεμένα με μια πληθώρα επιλογών όπως γεμιστά ή χρησιμοποιώντας απλά τον ανθό τους!
Τα κύρια είδη της κολοκύθας είναι η κολοκύθα η κοινή (curcubita pepo) η οποία παράγει τα γνωστά πράσινα μικρά κολοκυθάκια που τα τρώμε στις σαλάτες ή ως γεμιστά. Δεύτερη κατηγορία κολοκύθας είναι η νεροκολοκύθα (curcubita maxima). H κολοκύθα αυτή είναι συνήθως πορτοκαλί χρώματος, σφαιρική και φτάνει πολλές φορές τα 50 κιλά σε βάρος. Επίσης υπάρχει η γλυκιά κολοκυθιά η οποία είναι ιδανική για την παρασκευή πιτών. Τέλος η κολοκύθα η φλασκιά είναι μια κολοκύθα που χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς σκοπούς. Συνήθως αφού ωριμάσουν πλήρως οι καρποί της τότε κόβονται και μετά από μια μικρή επεξεργασία, για να μην σαπίσει ο καρπός, βάφονται και χρησιμοποιούνται για διακόσμηση.