Kale/Κέιλ Λαχανίδα
- Στοκ: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
- Κωδικός Προϊόντος: gem12720
Η νέα δύναμη στις Υπερ τροφές που σαρώνει την υφήλιο.
To kale (Κέιλ) είναι συγγενικό λαχανικό του άγριου λάχανου, γνωστό και ως σέσκουλο ή λαχανίδα και ανήκει στη κατηγορία brassica oleracea. Θεωρείται το πιο θρεπτικό λαχανικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή!
To kale (Κέιλ) αποτελεί μια έκρηξη βιταμινών, καροτίνης και θετικών επιδράσεων όπως αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Αν και για πολλά χρόνια το kale παρέμεινε στην αφάνεια, η στροφή προς την υγιεινή διατροφή το έφερε πάλι στο προσκήνιο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το kale τόσο ιδιαίτερο και όλος ο κόσμος μιλάει γι αυτό?
Το Kale/Κέιλ περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμινών και ασβεστίου, είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ουσιών και μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας!
Η νέα μόδα έφερε το kale στο καθημερινό τραπέζι και είναι τόση η απήχηση που έχει στον κόσμο που πλέον το συναντάμε σε σαλάτες, μαγειρευτά, smoothies, ακόμα και σε κέικ!
Το περιοδικό New York Times το ανέδειξε σε λαχανικό της χρονιάς για το περασμένο έτος και πολλοί celebrities όπως η Gwyneth Paltrow ορκίζονται στις ευεργετικές του ιδιότητες.
Επιπλέον τo kale (Κέιλ) περιέχει λουτείνη ζεαξανθίνη και φυλλικό οξύ. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, πολλές μελέτες υποστηρίζουν επίσης ότι συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).
Οδηγίες βλάστησης/καλλιέργειας Kale/Κέιλ περιλαμβάνονται
Τα λαχανικά όπως οι πιπεριές τα αγγούρια τα λάχανα είναι φυτά που προορίζονται για κατανάλωση. Τα λαχανικά συνήθως καταναλώνονται ωμά αλλά ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πληθώρα συνταγών μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους όπως βραστα, ψητά, στον ατμο κ.α.
Τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό ενώ μικρή σε πρωτείνες. Συνήθως το χρώμα των λαχανικών είναι πρασινο αλλα συναντάμε και άλλα χρώματα όπως κίτρινο και κόκκινο. Έχουν ελάχιστα λιπαρά λίγες πρωτείνες περισσότερους υδατάνθρακες και αρκετό νερο. Καμιά φορά η περιεκτικότητα τους σε νερό ξεπερνά το 70%. Το πράσινο χρώμα που συναντάμε συνήθως στα λαχανικά οφείλεται στις χρωστικές όπως η χλωροφύλλη. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα λαχανικά δεν τα βρίσκουμε συχνά σε άλλου είδους τροφές. Η ποσότητα των συστατικών αυτών επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η συσταση του εδάφους και οι κλιματικές συνθήκες όπως η υγρασία και ο ήλιος. Για την σωστή λειτουργία του οργανισμού ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα 5 μερίδες διαφόρων λαχανικών όπως το λάχανο, ραδίκια, σπανάκι, μπρόκολο κ.α. Τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά, στις σαλάτες μαγειρεμένα μαζί με το φαγητό, ως σνακ και ως γλυκά εδέσματα όπως η κολοκυθόπιτα και το κεικ καρότου.