ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ- ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΥΤΕΡΩΝ ΠΙΠΕΡΙΩΝ
Καυτερές Πιπεριές Ποικιλίες - Σπόροι καυτερών πιπεριών
Σε αυτή την κατηγορία μας θα βρείτε σπόρους από τις πιο καυτερές πιπεριές που υπάρχουν στον κόσμο. Από την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο βάσει των βραβείων γκίνες - την Carolina reaper - μέχρι τις πιο γνωστές πιπεριές ανα τον κόσμο όπως η πιπεριά καγιέν, η jalapeno και η πιπεριά ταμπάσκο. Μπορείτε να φυτέψετε τις δικές σας πιπεριές στον κήπο σας, στο μπαλκόνι σας ή στο χωράφι σας. Οι πιπεριες είναι από τα πιο εύκολα στην βλάστηση φυτά καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι χώμα ζέστη και νερό. Φυτέψτε τον δικό σας σπόρο και αποκτήστε σε διάστημα 3 μηνών τις δικές σας κατακόκκινες υπερκαυτερές πιπεριές!!
Υπάρχουν πολλοί που δεν ικανοποιούνται από τα καυτερά προϊόντα που είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Στο κατάστημα μας θα βρείτε πιο σπάνια είδη σπόρων πιπεριών και καυτερών προϊόντων που θα φροντίσουν να καεί και ο πιο μυημένος στα καυτερά!
Ποιο είναι το γένος των καυτερών πιπεριών και σε τι χρώματα είναι διαθέσιμες.
Οι καυτερές πιπεριές ανήκουν στο γένος capsicum annuum και capsicum chinense, το χρώμα τους είναι συνήθως κόκκινο αλλα συχνά συναντάμε πιπεριές και σε άλλα χρώματα όπως κίτρινο, καφέ, λευκό και πορτοκαλί. Ιδιαίτερα στην κατηγορία των πιπεριών habanero θα δείτε όλη την γκάμα των χρωμάτων στα οποία είναι διαθέσιμες οι συγκεκριμένες πιπεριές
Πως μετράμε το πόσο καυτερή είναι μια πιπεριά.
Η καυστικότητα των καυτερών πιπεριών μετριέται με την μονάδα μέτρησης Scoville. Οι πιπεριές Jalapeno (χαλαπένιο) είναι κοντά στους 5.000 βαθμούς scoville και ανήκουν χαμηλά στην κλίμακα καυστικότητας ενώ η ινδική πιπεριά bhut jolokia φτάνει μέχρι και το 1.000.040 βαθμούς στην κλίμακα Scoville!
Τι άλλα καυτερά προϊόντα είναι διαθέσιμα.
Σε αυτή την κατηγορία μας αλλά και στην κατηγορία των καυτερών προϊόντων μας πέραν των σπόρων πιπεριών θα βρείτε και καυτερά προϊόντα όπως έτοιμο τριμμένο πιπέρι από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο, καυτερές σάλτσες και καυτερά σνακ όπως καυτερές σοκολάτες και φιστίκια!
Πως τρώγονται οι καυτερές πιπεριές?
Τις καυτερές πιπεριές μπορείτε να τις καταναλώσετε φρέσκιες αφού τις κόψετε από το φυτό, στις σαλάτες σας ή ακόμα και να τις αποξηράνετε και να τις χρησιμοποιήσετε μελλοντικά.
Καυτερές πιπεριές ιδιότητες
Οι καυτερές πιπεριές κάνουν καλό στην υγεία σας!
Πολλά είναι τα οφέλη των καυτερών πιπεριών για την υγεία σας. Η ουσία καψαικίνη που περιλαμβάνουν οι καυτερές πιπεριές βοηθάει τον οργανισμό μας σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι λίγοι αυτοί, ανάμεσα τους και πολλοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ουσία που περιλαμβάνουν οι καυτερές πιπεριές είναι χρήσιμη στην θεραπεία πολλών ασθενειών και βοηθάει στο να είμαστε υγιείς σε πολλά επίπεδα όσον αφορά τον οργανισμό μας.
Οι καυτερές πιπεριές αδυνατίζουν
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενισχύουν τον μεταβολισμό μας. Η καψαικίνη είναι η ουσία που κάνει τις καυτερές πιπεριές καυτερες και τρωγοντας τες αυξάνεται η θερμοκρασία στο σώμα μας. Ως αποτέλεσμα καίμε περισσότερες θερμίδες. Έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που έτρωγαν καυτερές πιπεριές στο πρωινό τους έκαιγαν σημαντικά περισσότερες θερμίδες από αυτούς που η διατροφή τους δεν περιείχε καυτερές πιπεριές! Οπότε οι καυτερές πιπεριές πέραν των άλλων θετικών που παρουσιάζουν ταυτόχρονα αδυνατίζουν!
Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν την πίεση.
Μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση καψαικίνης είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης του αίματος. Άλλες μελέτες έδειξαν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση καυτερών προϊόντων είχε ως αποτέλεσμα την χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και ως αποτέλεσμα αυτού την μείωση της πίεσης. Ως αποτέλεσμα η κατανάλωση καυτερών προϊόντων μειώνει την πιθανότητα για έμφραγμα και αυξάνει τον μέσο όρο ζωής.
Καψαικίνη και καρκίνος
Έρευνες σε ζώα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καυτερών προϊόντων μειώνει την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων (έρευνα ‘experimental biology’) και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα από την άλλη έρευνες σε ανθρώπους δεν απέδειξαν ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών μειώνει την πιθανότητα του καρκίνου. (πηγή: Chinese medical Journal Σεπτ. 2017)
Ποια είναι τα κορυφαία προϊόντα μας στην κατηγορία των καυτερών πιπεριών.
Πέραν των σπόρων δοκιμάστε τις καυτερές πιπεριές που προσφέρουμε σε όλες τις διαθέσιμες μορφές και προϊόντα όπως
Καυτερό πιπέρι
Καυτερές σάλτσες
Καυτερά σνακ
Σπόροι από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο! Πιπέρι τριμμένο καυτερής πιπεριάς. Καυτερή πιπεριά, σπόροι καγιέν, bhut jolokia, trinidad scorpion, carolina reaper, jalapeno, cayenne, tabasco, habanero καρολίνα ριπερ. Διαθέσιμοι σπόροι από τις πιο καυτερές ποικιλίες πιπεριών που υπάρχουν στον κόσμο! Επίσης διαθέσιμο πιπέρι από τις πιο καυτερές πιπεριές καθώς και αποξηραμένες πιπεριές κ.α. Χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για να δώσουν καυτερή γεύση στα πιάτα. Καυτερες πιπεριες ποικιλιες.
Οδηγίες καλλιέργειας καυτερών πιπεριών.
Οι σπόροι πιπεριάς είναι καλό να φυτευτούν τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλίου όταν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Οι σπόροι των καυτερών πιπεριών θα χρειαστούν 20+ βαθμούς °C για να βλαστήσουν.
Η περίοδος βλάστησης μπορεί να διαρκέσει από 7 εως 22 ημέρες. Οι σπόροι πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1-1.5 εκ. μέσα στο χώμα, σε απόσταση περίπου 30-50 εκ. μεταξύ των φυτών και 60-100 εκ. μεταξύ των γραμμών φύτευσης. Χρειάζονται αρκετό ήλιο, υγρασία και αρκετό πότισμα. Κατα κανόνα κρατάμε το χώμα υγρό αλλά δεν υπερποτίζουμε.
Θα πρέπει το χώμα να είναι πλούσιο σε οργανικό υλικό και συστήνεται κατά την καλλιέργεια να χρησιμοποιείται βιολογικό λίπασμα. Ο βλαστός της πιπεριάς είναι έτοιμος για μεταφύτευση όταν φτάσει τα 10 εκ. σε ύψος και βγάλει 5-6 φύλλα. Η μεταφύτευση θα ευνοήσει το φυτό να αναπτυχθεί γρηγορότερα. Είναι καλό το έδαφος, όπως και κατά την σπορά να έχει εμπλουτιστεί με λίπασμα και οργανικό ασβέστιο και μαγνήσιο.
Οι πιπεριές κατά την ανάπτυξη τους χρειάζονται βοηθητική στήριξη, η οποία συνήθως επιτυγχάνεται με σχοινιά στα οποία «κρέμεται» η πιπεριά τα οποία δένονται σε μεγαλύτερη κατασκευή. Οι καρποί της πιπεριάς είναι έτοιμοι για συγκομιδή περίπου 2-3 μήνες μετά την μεταφύτευση. Ο καρπός θα έχει το μέγιστο μέγεθός του και θα είναι άγουρος με το χρώμα του είδους που έχει φυτευτεί. Καλό είναι μαζί με τον καρπό να κοπεί κι ένα μέρος του μίσχου, προκειμένου να διατηρηθεί η πιπεριά φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Καθώς η πιπεριά προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες καλό είναι να προετοιμαστείτε με κάποιου είδους βιολογικό σκεύασμα ή σαπουνόνερο κτλ για να τα αντιμετωπίσετε.
Καυτερές Πιπεριές Ποικιλίες - Σπόροι καυτερών πιπεριών
Σε αυτή την κατηγορία μας θα βρείτε σπόρους από τις πιο καυτερές πιπεριές που υπάρχουν στον κόσμο. Από την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο βάσει των βραβείων γκίνες - την Carolina reaper - μέχρι τις πιο γνωστές πιπεριές ανα τον κόσμο όπως η πιπεριά καγιέν, η jalapeno και η πιπεριά ταμπάσκο. Μπορείτε να φυτέψετε τις δικές σας πιπεριές στον κήπο σας, στο μπαλκόνι σας ή στο χωράφι σας. Οι πιπεριες είναι από τα πιο εύκολα στην βλάστηση φυτά καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι χώμα ζέστη και νερό. Φυτέψτε τον δικό σας σπόρο και αποκτήστε σε διάστημα 3 μηνών τις δικές σας κατακόκκινες υπερκαυτερές πιπεριές!!
Υπάρχουν πολλοί που δεν ικανοποιούνται από τα καυτερά προϊόντα που είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Στο κατάστημα μας θα βρείτε πιο σπάνια είδη σπόρων πιπεριών και καυτερών προϊόντων που θα φροντίσουν να καεί και ο πιο μυημένος στα καυτερά!
Ποιο είναι το γένος των καυτερών πιπεριών και σε τι χρώματα είναι διαθέσιμες.
Οι καυτερές πιπεριές ανήκουν στο γένος capsicum annuum και capsicum chinense, το χρώμα τους είναι συνήθως κόκκινο αλλα συχνά συναντάμε πιπεριές και σε άλλα χρώματα όπως κίτρινο, καφέ, λευκό και πορτοκαλί. Ιδιαίτερα στην κατηγορία των πιπεριών habanero θα δείτε όλη την γκάμα των χρωμάτων στα οποία είναι διαθέσιμες οι συγκεκριμένες πιπεριές
Πως μετράμε το πόσο καυτερή είναι μια πιπεριά.
Η καυστικότητα των καυτερών πιπεριών μετριέται με την μονάδα μέτρησης Scoville. Οι πιπεριές Jalapeno (χαλαπένιο) είναι κοντά στους 5.000 βαθμούς scoville και ανήκουν χαμηλά στην κλίμακα καυστικότητας ενώ η ινδική πιπεριά bhut jolokia φτάνει μέχρι και το 1.000.040 βαθμούς στην κλίμακα Scoville!
Τι άλλα καυτερά προϊόντα είναι διαθέσιμα.
Σε αυτή την κατηγορία μας αλλά και στην κατηγορία των καυτερών προϊόντων μας πέραν των σπόρων πιπεριών θα βρείτε και καυτερά προϊόντα όπως έτοιμο τριμμένο πιπέρι από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο, καυτερές σάλτσες και καυτερά σνακ όπως καυτερές σοκολάτες και φιστίκια!
Πως τρώγονται οι καυτερές πιπεριές?
Τις καυτερές πιπεριές μπορείτε να τις καταναλώσετε φρέσκιες αφού τις κόψετε από το φυτό, στις σαλάτες σας ή ακόμα και να τις αποξηράνετε και να τις χρησιμοποιήσετε μελλοντικά.
Καυτερές πιπεριές ιδιότητες
Οι καυτερές πιπεριές κάνουν καλό στην υγεία σας!
Πολλά είναι τα οφέλη των καυτερών πιπεριών για την υγεία σας. Η ουσία καψαικίνη που περιλαμβάνουν οι καυτερές πιπεριές βοηθάει τον οργανισμό μας σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι λίγοι αυτοί, ανάμεσα τους και πολλοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ουσία που περιλαμβάνουν οι καυτερές πιπεριές είναι χρήσιμη στην θεραπεία πολλών ασθενειών και βοηθάει στο να είμαστε υγιείς σε πολλά επίπεδα όσον αφορά τον οργανισμό μας.
Οι καυτερές πιπεριές αδυνατίζουν
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενισχύουν τον μεταβολισμό μας. Η καψαικίνη είναι η ουσία που κάνει τις καυτερές πιπεριές καυτερες και τρωγοντας τες αυξάνεται η θερμοκρασία στο σώμα μας. Ως αποτέλεσμα καίμε περισσότερες θερμίδες. Έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που έτρωγαν καυτερές πιπεριές στο πρωινό τους έκαιγαν σημαντικά περισσότερες θερμίδες από αυτούς που η διατροφή τους δεν περιείχε καυτερές πιπεριές! Οπότε οι καυτερές πιπεριές πέραν των άλλων θετικών που παρουσιάζουν ταυτόχρονα αδυνατίζουν!
Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν την πίεση.
Μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση καψαικίνης είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της πίεσης του αίματος. Άλλες μελέτες έδειξαν ότι η μακροχρόνια κατανάλωση καυτερών προϊόντων είχε ως αποτέλεσμα την χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και ως αποτέλεσμα αυτού την μείωση της πίεσης. Ως αποτέλεσμα η κατανάλωση καυτερών προϊόντων μειώνει την πιθανότητα για έμφραγμα και αυξάνει τον μέσο όρο ζωής.
Καψαικίνη και καρκίνος
Έρευνες σε ζώα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καυτερών προϊόντων μειώνει την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων (έρευνα ‘experimental biology’) και πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα από την άλλη έρευνες σε ανθρώπους δεν απέδειξαν ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών μειώνει την πιθανότητα του καρκίνου. (πηγή: Chinese medical Journal Σεπτ. 2017)
Ποια είναι τα κορυφαία προϊόντα μας στην κατηγορία των καυτερών πιπεριών.
Πέραν των σπόρων δοκιμάστε τις καυτερές πιπεριές που προσφέρουμε σε όλες τις διαθέσιμες μορφές και προϊόντα όπως
Καυτερό πιπέρι
Καυτερές σάλτσες
Καυτερά σνακ
Σπόροι από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο! Πιπέρι τριμμένο καυτερής πιπεριάς. Καυτερή πιπεριά, σπόροι καγιέν, bhut jolokia, trinidad scorpion, carolina reaper, jalapeno, cayenne, tabasco, habanero καρολίνα ριπερ. Διαθέσιμοι σπόροι από τις πιο καυτερές ποικιλίες πιπεριών που υπάρχουν στον κόσμο! Επίσης διαθέσιμο πιπέρι από τις πιο καυτερές πιπεριές καθώς και αποξηραμένες πιπεριές κ.α. Χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για να δώσουν καυτερή γεύση στα πιάτα. Καυτερες πιπεριες ποικιλιες.
Οδηγίες καλλιέργειας καυτερών πιπεριών.
Οι σπόροι πιπεριάς είναι καλό να φυτευτούν τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλίου όταν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Οι σπόροι των καυτερών πιπεριών θα χρειαστούν 20+ βαθμούς °C για να βλαστήσουν.
Η περίοδος βλάστησης μπορεί να διαρκέσει από 7 εως 22 ημέρες. Οι σπόροι πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1-1.5 εκ. μέσα στο χώμα, σε απόσταση περίπου 30-50 εκ. μεταξύ των φυτών και 60-100 εκ. μεταξύ των γραμμών φύτευσης. Χρειάζονται αρκετό ήλιο, υγρασία και αρκετό πότισμα. Κατα κανόνα κρατάμε το χώμα υγρό αλλά δεν υπερποτίζουμε.
Θα πρέπει το χώμα να είναι πλούσιο σε οργανικό υλικό και συστήνεται κατά την καλλιέργεια να χρησιμοποιείται βιολογικό λίπασμα. Ο βλαστός της πιπεριάς είναι έτοιμος για μεταφύτευση όταν φτάσει τα 10 εκ. σε ύψος και βγάλει 5-6 φύλλα. Η μεταφύτευση θα ευνοήσει το φυτό να αναπτυχθεί γρηγορότερα. Είναι καλό το έδαφος, όπως και κατά την σπορά να έχει εμπλουτιστεί με λίπασμα και οργανικό ασβέστιο και μαγνήσιο.
Οι πιπεριές κατά την ανάπτυξη τους χρειάζονται βοηθητική στήριξη, η οποία συνήθως επιτυγχάνεται με σχοινιά στα οποία «κρέμεται» η πιπεριά τα οποία δένονται σε μεγαλύτερη κατασκευή. Οι καρποί της πιπεριάς είναι έτοιμοι για συγκομιδή περίπου 2-3 μήνες μετά την μεταφύτευση. Ο καρπός θα έχει το μέγιστο μέγεθός του και θα είναι άγουρος με το χρώμα του είδους που έχει φυτευτεί. Καλό είναι μαζί με τον καρπό να κοπεί κι ένα μέρος του μίσχου, προκειμένου να διατηρηθεί η πιπεριά φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Καθώς η πιπεριά προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες καλό είναι να προετοιμαστείτε με κάποιου είδους βιολογικό σκεύασμα ή σαπουνόνερο κτλ για να τα αντιμετωπίσετε.