Menu
Your Cart

Ρόκα Πιπεράτη 1,5γρ Σπόροι Ρόκας

Ρόκα Πιπεράτη 1,5γρ Σπόροι Ρόκας
Ρόκα Πιπεράτη 1,5γρ Σπόροι Ρόκας
Ρόκα Πιπεράτη 1,5γρ Σπόροι Ρόκας
Ρόκα Πιπεράτη 1,5γρ Σπόροι Ρόκας
Ρόκα Πιπεράτη 1,5γρ Σπόροι Ρόκας
1,60€
  • Στοκ: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: gem5671

Μονοετές, ποώδες φυτό, η ρόκα ανήκει στο γένος Έρουκα (Eruca) της οικογένειας των Κραμβοειδών (συν. Σταυρανθών).Βρίσκεται στις περιοχές της Μεσογείου αυτοφυής (άγρια ρόκα) ή καλλιεργείται, ενώ έχει εγκλιματιστεί και στη βόρεια Αμερική. Η καταγωγή της είναι από τη νοτιοανατολική Ασία. Επίσης ευδοκιμεί σε υγρό έδαφοςΗ ρόκα είναι χειμωνιάτικο φυτό ενώ ανθίζει από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Το ύψος του φυτού φτάνει τα 80 χιλιοστά με βλαστούς που διακλαδίζονται. Τα άνθη της, που έχουν διάμετρο 2-4 εκατοστά, είναι λευκά με πορφυρές φλέβες ή κιτρινωπά διατεταγμένα και σχηματίζουν ταξιανθίες. Τα φύλλα της είναι πτερωτά και ο καρπός είναι μικρός και κωνικός, ραμφοειδής και φέρει σπόρια ωοειδή,κίτρινου χρώματος.Ο βλαστός και τα φύλλα της ρόκας τρώγονται σε διάφορες σαλάτες, ενώ σε ορισμένες περιοχές μαγειρεύεται μαζί με κρέας (παραδοσιακό Σλοβένικο πιάτο). Η γεύση της είναι πιπεράτη, αρωματική και ελαφρώς πικρή.

 

Ένα είδος σαλάτας με ρόκα, παρμεζάνα, λιαστές ντομάτες και ξύδι μπαλσάμικο είναι πολύ δημοφιλές στην Ιταλία, Αλβανία, Ισπανία και τελευταία και στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση έχει αυξηθεί και υπάρχουν καλλιέργειες σε πολλές περιοχές. Η άγρια ρόκα έχει πιο πιπεράτη γεύση και πιο έντονο άρωμα από τη καλλιεργούμενη.Από τα σπόρια του φυτού λαμβάνεται ένα ελαφρώς καυστικό έλαιο που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

Οδηγίες βλάστησης/καλλιέργειας για Ρόκα συμπεριλαμβάνονται

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
To flowerstore.gr χρησιμοποιεί νοστιμότατα Cookies για να σας προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμένες προσωπικά για εσάς και για να θυμάται τις ρυθμίσεις σας. Διαβάστε περισσότερα