Menu
Your Cart

Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι

Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
Kale / Κέιλ Λαχανίδα Μώβ -1g σπόροι
2,00€
  • Στοκ: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: GSM009

Το kale (Kale Scarlet-Brassica oleracea) είναι ένα είδος λαχανίδας, εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Στην όψη μοιάζει με τα φύλλα του μπρόκολου, ενώ η γεύση του είναι αρκετά έντονη και θυμίζει λίγο το λάχανο. Υπάρχουν αρκετά είδη, όπως μωβ, πράσινο, σγουρό και ίσιο.

Το kale αποτελεί μια τροφή με πλούσια θρεπτική πυκνότητα και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως άλλωστε και όλα τα φυλλώδη λαχανικά. Μια κούπα ψιλοκομμένο kale έχει μόλις 33 θερμίδες, ενώ περιέχει 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι. Αποτελεί ένα λαχανικό πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ποτάσιο, ασβέστιο, και άλλες ωφέλιμες ουσίες. Κατέχει πολύ υψηλή θέση στον κατάλογο με τις τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο καθώς και από πολλές ακόμα παθήσεις, ενώ η θερμιδική και διατροφική του αξία το καθιστούν σε απόλυτο ρυθμιστή της πέψης και μια εξαιρετική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα και ακολουθούν ένα πιο υγιεινό διαιτολόγιο.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι καλλιεργητές του συγκεκριμένου λαχανικού, καθώς καλλιεργούσαν πράσινα φυλλώδη λάχανα που έμοιαζαν με το kale, τα οποία έβραζαν και έτρωγαν ως θεραπεία για τη μέθη. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως πρώτοι ήταν οι Ρωμαίοι, καθώς έχουν βρεθεί πρώιμα Ρωμαϊκά χειρόγραφα με αναφορές σε «κράμβες», μια λέξη που περιλάμβανε άγρια γογγύλια , λάχανα και φυτά που έμοιαζαν με kale. 

Από τον Μεσαίωνα και έπειτα το εν λόγω λαχανικό εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και την Ασία ενώ στη συνέχεια Ιταλοί, Ρώσοι και Σκωτσέζοι ανέπτυξαν διάφορα είδη της συγκεκριμένης λαχανίδας. Και όμως, για κάποιο λόγο, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, το φυτό έπαψε να είναι δημοφιλές, ενώ θεωρούταν μια απλή, ταπεινή πρασινάδα και μόλις τα τελευταία χρόνια ξανακέρδισε απότομα έδαφος.

Στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ, το kale έχει γίνει διατροφική συνήθεια.Oι New York Times το αποθεώνουν για τις ιδιότητές του, η Guardian δεν σταματά να το εκθειάζει στις διάφορες έρευνές, ενώ αποτελεί πάντα βασικό συστατικό της δίαιτας πολλών διασήμων, όπως της Γκουίνεθ Πάλτροου και της Μπιγιόνσε! Aν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό τέλος πάντων και πού μπορείς να το βρεις. Μην ανησυχείς, μπορείς να αποκτήσεις σπόρους του διάσημου φυτού σε αυτή την σελίδα.

Το kale είναι ένα ετήσιο φυτό, αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί ως διετές. Φτάνει σε ύψος τα 40-60 εκατοστά και έχει μεγάλα, σγουρά φύλλα. Τα φύλλα του είναι πράσινα ή μωβ και έχουν μια ελαφρώς πικάντικη γεύση.
Είναι ένα πολύ θρεπτικό φυτό, πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, K και Β6, καθώς και σε μέταλλα, όπως σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το kale μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε σαλάτες, smoothies, σούπες και stir-fries.

Μερικές από τις διατροφικές ιδιότητες του kale:

  • Περιέχει 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι.

  • Περιέχει 2 φορές περισσότερο σίδηρο από το μοσχάρι.

  • Περιέχει 3 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.
  • Περιέχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το μήλο.

Το kale είναι ένα πολύ ευέλικτο φυτό που μπορεί να προστεθεί σε μια ποικιλία πιάτων. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών στη διατροφή σας.

Οδηγίες βλάστησης / Καλιέργειας Kale συμπεριλαμβάνονται με κάθε αγορά
 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
To flowerstore.gr χρησιμοποιεί νοστιμότατα Cookies για να σας προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμένες προσωπικά για εσάς και για να θυμάται τις ρυθμίσεις σας. Διαβάστε περισσότερα