Menu
Your Cart

Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.

Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.
Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.
Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.
Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.
Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.
Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.
Κολοκυθάκι (Zucchino/Marrow Squash) με ανθό 5γρ.
1,60€
  • Στοκ: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: gem12701

Η κολοκυθιά είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, αναρριχητικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών (Cucurbitaceae).

Οι κολοκυθιές είναι γενικά λαχανοκομικά φυτά και οι καρποί τους, ανάλογα με το είδος καταναλώνονται στη μαγειρική ή χρησιμοποιούνται για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Είναι μονοετή ή και πολυετή φυτά, φέρουν έλικες και οι βλαστοί τους είναι πράσινοι, κυλινδρικοί, τριχωτοί. Τα φύλλα τους είναι μεγάλα, πλατιά, παλαμοειδή και οι μίσχοι τους μακριοί. Τα άνθη της κολοκυθιάς είναι μεγάλα κίτρινου χρώματος, μονογενή. Τα αρσενικά άνθη φέρουν μακρύ ποδίσκο και τα θηλυκά κοντό. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με σπορά και η ανάπτυξη της είναι πολύ γρήγορη. Είναι φυτό της καλοκαιρινής περιόδου και δεν αναπτύσσεται στο ψύχος.

Η καλλίτερη θερμοκρασία είναι γύρω στους 22 βαθμούς. Όταν υπάρχει αρκετή ζέστη τότε χρειάζεται αρκετό πότισμα.

Στην υγρασία το φυτό αναπτύσσεται πολύ καλά, ενώ το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανικές ουσίες και γενικά μέσης συστάσεως. Η λίπανση με κοπριά ή οργανικά λιπάσματα θεωρείται απαραίτητη. Κατά τη χειμερινή περίοδο η καλλιέργεια γίνεται σε θερμοκήπια.

Τα κυριότερα είδη κολοκυθιάς είναι :

Η κοινή κολοκυθιά (Cucurbita pepo - Κολοκύνθη ο πέπων, Κολοκύνθη η κοινή).Η επιστημονική της ονομασία είναι κουρκούβιτα η κολοκύνθη. Οι καρποί της είναι τα γνωστά κολοκυθάκια που τρώγονται μαγειρεμένα σε πολλές παραλλαγές. Περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Β12 [εκκρεμεί παραπομπή], υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.>

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

Οδηγίες βλάστησης/καλλιέργειας για το Κολοκυθάκι συμπεριλαμβάνονται

Τα λαχανικά όπως οι πιπεριές τα αγγούρια τα λάχανα είναι φυτά που προορίζονται για κατανάλωση. Τα λαχανικά συνήθως καταναλώνονται ωμά αλλά ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πληθώρα συνταγών μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους όπως βραστα, ψητά, στον ατμο κ.α.

Τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό ενώ μικρή σε πρωτείνες. Συνήθως το χρώμα των λαχανικών είναι πρασινο αλλα συναντάμε και άλλα χρώματα όπως κίτρινο και κόκκινο. Έχουν ελάχιστα λιπαρά λίγες πρωτείνες περισσότερους υδατάνθρακες και αρκετό νερο. Καμιά φορά η περιεκτικότητα τους σε νερό ξεπερνά το 70%. Το πράσινο χρώμα που συναντάμε συνήθως στα λαχανικά οφείλεται στις χρωστικές όπως η χλωροφύλλη. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα λαχανικά δεν τα βρίσκουμε συχνά σε άλλου είδους τροφές. Η ποσότητα των συστατικών αυτών επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η συσταση του εδάφους και οι κλιματικές συνθήκες όπως η υγρασία και ο ήλιος. Για την σωστή λειτουργία του οργανισμού ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα 5 μερίδες διαφόρων λαχανικών όπως το λάχανο, ραδίκια, σπανάκι, μπρόκολο κ.α. Τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά, στις σαλάτες μαγειρεμένα μαζί με το φαγητό, ως σνακ και ως γλυκά εδέσματα όπως η κολοκυθόπιτα και το κεικ καρότου.

Η κολοκυθες είναι αναρριχητικά φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών. Οι καρποί τους ποικίλουν σε σχήμα, μέγεθος και χρώμα, από το κλασσικό πορτοκαλί στις κλασσικές κολοκύθες μέχρι τα πολύχρωμα διακοσμητικά κολοκυθάκια και το κλασικό πράσινο που έχουν τα κολοκυθάκια τα γεμιστά. Η χρήση τους είναι συνήθως στη μαγειρική όπου χρησιμοποιούνται απλά βρασμένα στις σαλάτες ή μαγειρεμένα με μια πληθώρα επιλογών όπως γεμιστά ή χρησιμοποιώντας απλά τον ανθό τους! Οι κολοκύθες είναι μονοετή και πολυετή φυτά και οι βλαστοί τους συνήθως είναι πράσινοι κυλινδρικοί και τριχωτοί. Τα φύλλα της κολοκύθας είναι μεγάλα και πλατιά και τα άνθη είναι επίσης μεγάλα κίτρινου χρώματος. Η διαφορά στα αρσενικά και θυληκά άνθη είναι το ότι τα αρσενικά έχουν πιο μακρύ ποδίσκο ενώ τα θηλυκά κοντό.  Οι κολοκυθες αναπτύσσονται από σπόρο και έχουν γρήγορη ανάπτυξη η οποία γίνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η κολοκύθα χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία 22+ βαθμούς, πλούσιο σε οργανικά συστατικά χώμα και αρκετό ποτισμα για να αναπτυχθεί γρήγορα και σωστά. Επίσης η λίπανση θεωρείται απαραίτητο συστατικό κατα την ανάπτυξη του φυτού. 
Τα κύρια είδη της κολοκύθας είναι η κολοκύθα η κοινή (curcubita pepo) η οποία παράγει τα γνωστά πράσινα μικρα κολοκυθάκια που τα τρώμε στις σαλάτες ή ως γεμιστά. Τα κολοκυθάκια αυτά παράγουν επίσης τους ανθούς (κολοκυθοκορφάδες) οι οποίοι τρώγονται συνήθως γεμιστοι με ρύζι.
Δεύτερη κατηγορία κολοκύθας είναι η νεροκολοκύθα (curcubita maxima). H κολοκύθα αυτή είναι συνήθως πορτοκαλί χρώματος, σφαιρική και φτάνει πολλές φορες τα 50 κιλά σε βάρος αν και έχουν αναπτυχθεί ποικιλίες που ξεπερνούν κατα πολύ αυτό το βάρος και χρησιμοποιούνται για διαγωνισμούς (dill's atlantic giant). 
Αυτού του είδους οι κολοκύθες χρησιμοποιούνται κυρίως στην παρασκευη γλυκών όπως διάφορες πίτες αρμυρες και γλυκές. Επίσης χρησιμοποιούνται συχνά για διακοσμητικούς σκοπούς, καθώς αυτό ειναι το είδος το οποίο χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να γιορτάσουν το Halloween φτιάχνοντας αυτοσχέδια φανάρια με τρομαχτικά πρόσωπα.
Μια ακομη κατηγορία κολοκυθας είναι η γλυκιά κολοκυθιά η οποία έχει ωρίμανση το φθινόπωρο καθώς αντέχει σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Η κολοκύθα αυτή είναι ιδανική για την παρασκευή πιτών.
Κολοκύθα η φλασκιά. Αυτή η κολοκύθα χρησιμοποιήται για διακοσμητικούς σκοπούς. Συνήθως αφού ωριμάσουν πλήρως οι καρποί της τότε κοβονται και μετα απο μια μικρή επεξεργασία, για να μην σαπίσει ο καρπός, βάφονται και χρησιμοποιούνται για διακόσμηση.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
To flowerstore.gr χρησιμοποιεί νοστιμότατα Cookies για να σας προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμένες προσωπικά για εσάς και για να θυμάται τις ρυθμίσεις σας. Διαβάστε περισσότερα