Κιχώριο (αγριοράδικο) ή Cicoria di chiavari 5γρ. Σπόροι

- Στοκ: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
- Κωδικός Προϊόντος: Ita013
Το κιχώριο di Chiavari (αγριοράδικο) είναι μια ποικιλία κιχωρίου που ανήκει στην οικογένεια των Asteraceae. Είναι διετές φυτό, αλλά καλλιεργείται ως μονοετές. Είναι εγγενές στη Λιγουρία, όπου είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες κιχωρίου.
Το κιχώριο Chiavari έχει όρθιο μίσχο, ύψους περίπου 40-50 cm, και λογχοειδή, σκούρα πράσινα φύλλα. Η ρίζα του φυτού, που είναι το βρώσιμο μέρος, είναι συμπαγής κωνικού σχήματος, με λεία επιφάνεια και λευκό χρώμα.
Το κιχώριο Chiavari (αγριοράδικο) έχει πικρή γεύση, η οποία εξασθενεί μετά το μαγείρεμα. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Έχει καθαριστικές, πεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Το κιχώριο Chiavari καλλιεργείται την άνοιξη ή το καλοκαίρι, για συγκομιδή το φθινόπωρο ή το χειμώνα.
Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, μαγειρεμένο ή διατηρημένο. Είναι ένα πολυχρηστικό συστατικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, σούπες, μαγειρευτά, ομελέτες.
Οδηγίες βλάστησης / Καλλιέργειας Κιχώριο ή Cicoria di chiavari συμπεριλαμβάνονται με κάθε αγορά.