Menu
Your Cart

Σαντα Φε Καυτερή πιπερια / Santa Fe Grande Pepper - 15 Σπόροι

Σαντα Φε Καυτερή πιπερια / Santa Fe Grande Pepper - 15 Σπόροι
Σαντα Φε Καυτερή πιπερια / Santa Fe Grande Pepper - 15 Σπόροι
3,20€
  • Stock: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: eb085

Santa Fe Grande (Capsicum annuum) Η πιπεριά Σαντα φε επίσης γνωστή και ως η "κίτρινη καυτερή πιπεριά τσίλι" ή "γκουέρο τσίλι" είναι μια παρα πολύ παραγωγική κατηγορία πιπεριάς μεσαίας καυστικότητας που προέρχεται από τις νοτιο δυτικές Ηνωμένες πολιτείες.

 

Τα κωνικά σε σχήμα φρούτα της ωριμάζουν από ελαφρύ κίτρινο σε πορτοκαλί για να φτάσουν στο τελικό στάδιο ωρίμανσης όπου αποκτούν έντονο κόκκινο χρώμα.

 

Το φυτό πιπεριάς Σαντα Φε αναπτύσετε κάθετα και φτάνει σε ύψος περίπου 60εκ. το ανώτερο. Οι πιπεριές Santa Fe  έχουν ελαφρώς γλυκιά γέυση και είναι μεσαίας οξύτητας.

 

To φυτό φτάνει περίπου στο μισό μέτρο και οι πιπεριές έχουν πικάντικη (ελαφρά καυτερή γεύση) 500 - 700 στην κλίμακα Scoville.

 

Η πιπεριά είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, ποώδες και θαμνώδες φυτό του γένους Καψικόν (Capsicum). Ανήκει στην τάξη Στρυχνώδη (Solanales) της οικογένειας Στρυχνοειδών (Solanaceae). Η πιπεριά υπάρχει σε 50 περίπου είδη ανά τον κόσμο, άλλοτε με γλυκούς και άλλοτε με καυτερούς καρπούς.

Οι καυτεροί καρποί χρησιμοποιούνται ψητοί ως ορεκτικό ή γίνονται σκόνη και χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό. Η καυστικότητα των καρπών οφείλεται σε μία ουσία, την καψαϊκίνη, ένα αλκαλοειδές που βρίσκεται στο εσωτερικό τους.

Χαρακτηρίζει σήμερα πολλές κουζίνες της Ανατολής, της Ινδίας, της Άπω Ανατολής και Λατινικής Αμερικής, ενώ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ισπανία και το Μεξικό. Στα θερμά κλίματα η καυτερή πιπεριά καταναλώνεται κατά κόρον, καθώς ερεθίζει ορισμένα κέντρα του υποθαλάμου, προκαλώντας εφίδρωση και μείωση της θερμοκρασίας του σώματος.

Οι καυτερές πιπεριές τσίλι, όπως είναι ένας γενικός χαρακτηρισμός για όλες τις καυτερές πιπεριές, είναι οι καρποί του γένους capsicum και ανήκουν στην οικογένεια των Solanaceae. Χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για να δώσουν καυτερή γεύση στα πιάτα. Αυτό που κάνει τις καυτερές πιπεριές να καίνε είναι η καψαικίνη και τα υποσυστατικά αυτής. Τυπικά οι καυτερές πιπεριές ξεκίνησαν από το mexico αλλά μετά από τον δέκατο έκτο αιώνα διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο ωστε άρχισαν να χρησιμοποιούνται τόσο στην μαγειρική όσο και στην ιατρική! Η Κίνα είναι η νούμερο ένα χώρα σε παραγωγή πράσινων καυτερών πιπεριών παράγοντας το 50% των πιπεριών!

Η ποικιλία αυτού του σπόρου είναι απλή ποικιλία σπόρων. Μπορείτε να κρατήσετε σπόρους από τα φυτά και να τους φυτέψετε την επόμενη σεζόν.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

Οδηγίες βλάστησης/καλλιέργειας Πιπεριάς Σάντε Φε συμπεριλαμβάνονται
 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε