Menu
Your Cart

Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι

Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι
Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι
Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι
Hot
Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι
Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι
Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι
Ιαπωνικό Μαύρο Πεύκο 10 Σπόροι/Μπονσάι
3,50€
  • Stock: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: eb0117

 

Tο Ιαπωνικό πεύκο Pinus thunbergii είναι ένα από τα ωραιότερα δένδρα και ταυτόχρονα κατάλληλος υποψήφιος για να γίνει ένα πανέμορφο μπονσάι δέντρο.

 

Η καταγωγή του πευκου Pinus thunbergii είναι από την ιαπωνία και την Νότιο Κορέα. Το ύψος του δέντρου μπορεί να φτάσει τα 40 μέτρα αν και πολύ δύσκολα το συναντάμε σε αυτό το μέγεθος εκτός του φυσικού περιβάλλοντος του.

 

Υπάρχουν πολλά είδη πεύκων με βασικές διαφορές στο μήκος και στο χρώμα της βελόνας τους. Τα πιο κατάλληλα είναι αυτά που προέρχονται από την Ιαπωνία. Έχουν κοντές βελόνες, ενωμένες μεταξύ τους ανά πέντε, σε αντίθεση με τα κοινά πεύκα που βρίσκουμε στην Ελλάδα και οι βελόνες τους είναι σε ζεύγη.

 

Το Ιαπωνικό μαύρο πεύκο Pinus thunbergii είναι ανθεκτικό στην μόλυνση του περιβάλλοντος και το αλάτι και γιαυτό χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία συχνά ως καλλωπιστικό δέντρο.

 

Τα κουκουνάρια του ιαπωνικού μαύρου πεύκου Pinus thunbergii χωρίζονται σε θηλυκά 4-7 εκατοστά μάκρος και τα αρσενικά 1-2 εκ μάκρος.

 

Το μαύρο πεύκο είναι από τις πιο κατάλληλες επιλογές για μπονσάι επειδή είναι ένα εύρωστο, όμορφο δέντρο. Όντας πολύ σκληραγωγημένο κάνει ένα άριστο δέντρο για έναν αρχάριο. Οι μαύρες πεύκες αποκρίνονται επίσης καλά σε διάφορες τεχνικές, πράγμα που καθιστά αυτό το είδος ιδανικό επίσης και για προχωρημένους λάτρεις τον δέντρων αυτών!

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

 

Οδηγίες βλάστησης/καλλιέργειας Γιαπωνέζικου μαύρου πεύκου Japanese black pine (Pinus thunbergii)  περιλαμβάνονται.
 

 

Η ίδια η λέξη μπονσάι προέρχεται από την Ιαπωνία και σημαίνει δέντρο σε δοχείο. Ουσιαστικά είναι η σύντομη περιγραφή της πρακτικής, που προήλθε από την περιοχή της Κίνας και της Ιαπωνίας, του να γίνεται η καλλιέργεια ενός δέντρου σε ένα μικρό γλαστράκι ώστε να παραμένει το δέντρο μικρό. Η πρακτική αυτή έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής και στις δυτικές χώρες τα τελευταία χρόνια παρόλα αυτά συχνά ο κόσμος στις χώρες αυτές πιστεύει ότι πρόκειται για πραγματικά μικρά δεντράκια από φύση τους χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου!

Όταν η τεχνική της δημιουργίας μπονσάι/bonsai χρησιμοποιηθεί σωστά σχεδόν η πλειοψηφία των δέντρων φυτών ακόμα και αναρριχόμενων, μπορουν να καλλιεργηθούν σε πανέμορφα μπονσαι δεντράκια. Είναι περίεργο το γεγονός ότι τα μπονσάι δέντρα συνήθως ζουν πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα είδη δέντρων στην φύση. Μπονσάι ηλικίας μέχρι και 1000 χρόνων μπορεί κανείς να δει σε διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο. Συνήθως τα μπονσάι προέρχονται από δέντρα, ως αποτέλεσμα αυτού κάθε ξεχωριστό μπονσάι έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες για έκθεση στον ήλιο, χώμα, πότισμα κτλ.Βασικοί κανόνες καλλιέργειας Μπονσάι είναι οι εξής.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο χώμα καθώς πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να μην συγκρατεί υγρασία για να μη βαλτώνει. Σε περίπτωση που υπάρχει συνέχεια υγρασία η πιθανότητα σαπίσματος των ριζών είναι μεγάλη και ως αποτέλεσμα τον μαρασμό του φυτού. Δεύτερος κανόνας που συνδέεται με τον πρώτο είναι το πότισμα. Ανάλογα με το δέντρο που εχει φυτευτεί χρειάζεται να ποτίζουμε αντίστοιχα την γλάστρα του μπονσάι στο βαθμό που είναι ο καλύτερος για το δέντρο αυτό. Εάν το χώμα μας είναι ξερό ή αντιθέτως εάν είναι συνέχεια πολύ υγρό αυτό πολύ πιθανό να οδηγήσει στο μαρασμό του δέντρου.

Η θερμοκρασία είναι άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν καλλιεργούμε ένα μπονσάι. Όπως και με οτιδήποτε φυτεύουμε έτσι και για τα μπονσάι πρέπει ανάλογα με το είδος να του προσφέρουμε και το αντίστοιχο κλίμα. Πολλοί πιστεύουν ότι τα μπονσαι επειδή είναι μικρά σε μέγεθος είναι και εσωτερικού χώρου το οποίο επίσης είναι λάθος. Τα δέντρα όπως για παράδειγμα ένα έλατο δεν μπορεί να μείνουν μέσα στο σπίτι διότι χρειάζονται χαμηλή θερμοκρασία κατά την περίοδο του χειμώνα.Τέλος καθώς τα μπονσάι βρίσκονται σε έναν μικρό χώρο και όχι ελεύθερα σε κάποια αυλή η στην φύση, δεν μπορούν να αναπτύξουν το ριζικό σύστημα που χρειάζεται ώστε να παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά από το χώμα που θα έπαιρναν εάν ήταν ελεύθερα. Ως εκ τούτου το χώμα στο οποίο θα βρίσκονται πρέπει να είναι καλής ποιότητας, να ανανεώνεται κάθε κάποιο χρονικό διάστημα και ακόμη συχνότερα να λιπαίνεται αναλόγως.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε