Menu
Your Cart

Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι

Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι
Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι
Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι
Hot 10-20 Μερες
Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι
Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι
Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι
Καυτερή Πιπεριά Jalapeno 15 Σπόροι
3,20€
  • Stock: 10-20 Μερες
  • Κωδικός Προϊόντος: eb0131

 

Πιπεριά Χαλαπένιο (Jalapeno), η χρυσή τομή στις καυτερές πιπεριές.

 

Η πιπεριά χαλαπένιο (Jalapeno) είναι ίσως η πιο διάσημη καυτερή πιπεριά στον κόσμο λόγω του ότι παρέχει την απαραίτητη καυστικότητα ανάμεσα στις καυτερές πιπεριές ώστε να δημιουργεί πικάντικες συνταγές και φαγητά χωρίς να γίνονται απαγορευτικά για το ευρύ κοινό.

 

Η πιπεριά χαλαπένιο (Jalapeno) προέρχεται αρχικά από το μεξικό και παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε αμέτρητες συνταγές μεξικάνικου φαγητού και σε σάλτσες όπως το τσίλι (chili) και το chipotle.

 

Η πιπεριά Χαλαπένιο είναι μια μεσαίου μεγέθους πιπεριά του γένους Capsicum Annuum. Ο ώριμος καρπός της jalapeno φτάνει τα 5-10 εκατοστά σε μάκρος, είναι μακρόστενος και έχει στρογγυλεμένες άκρες. Έχει μέτρια έως μεσαία καυστικότητα και φτάνει τις 20.000 μονάδες σκοβιλ (scoville). Συνήθως τρώγονται όταν είναι ακόμα πράσινες ενώ μόλις ωριμάσουν πλήρως παίρνουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Οι πιπεριές χαλαπένο (Jalapeno) είναι εύκολες στην βλάστηση και έχουν μεγάλη παραγωγή.

 

Η πιπεριά χαλαπένιο παίρνει το όνομα της από την πόλη ξαλάπα xalapa που βρίσκεται στο Μεξικό.

 

Τα 100 γρ. χαλαπένιο έχουν 29 θερμίδες και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, B6 και Βιταμίνης Ε και Κ! Είναι καυτερή αλλά σε ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο επίπεδα.

 

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

Οδηγίες βλάστησης σπόρων και καλλιέργειας Jalapeno/Χαλαπενιο καυτερής πιπεριάς Συμπεριλαμβάνονται.

Οι καυτερές πιπεριές τσίλι, όπως είναι ένας γενικός χαρακτηρισμός για όλες τις καυτερές πιπεριές, είναι οι καρποί του γένους capsicum και ανήκουν στην οικογένεια των Solanaceae. Χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για να δώσουν καυτερή γεύση στα πιάτα. Αυτό που κάνει τις καυτερές πιπεριές να καίνε είναι η καψαικίνη και τα υποσυστατικά αυτής. Τυπικά οι καυτερές πιπεριές ξεκίνησαν από το mexico αλλά μετά από τον δέκατο έκτο αιώνα διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο ωστε άρχισαν να χρησιμοποιούνται τόσο στην μαγειρική όσο και στην ιατρική! Η Κίνα είναι η νούμερο ένα χώρα σε παραγωγή πράσινων καυτερών πιπεριών παράγοντας το 50% των πιπεριών!

Η ποικιλία αυτού του σπόρου είναι απλή ποικιλία σπόρων. Μπορείτε να κρατήσετε σπόρους από τα φυτά και να τους φυτέψετε την επόμενη σεζόν.

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε