Menu
Your Cart

Λευκή Habanero chilli pepper 10 σπόροι.

Λευκή Habanero chilli pepper 10 σπόροι.
Λευκή Habanero chilli pepper 10 σπόροι.
Λευκή Habanero chilli pepper 10 σπόροι.
Λευκή Habanero chilli pepper 10 σπόροι.
Λευκή Habanero chilli pepper 10 σπόροι.
3,90€
  • Stock: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: eb0141

Σας αρέσουν τα καυτερά? Αποκτήστε τώρα μια από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο! Με δείκτη μέχρι 300.000 στην κλίμακα Scoville αυτή η πιπεριά ορκίζεται να αυξήσει το λογαριασμό του νερού σας! Προσοχή αν σκοπεύετε να τη δοκιμάσετε, δοκιμάστε τη μόνο με μεγάλη προσοχή, κατά προτίμηση ένα μικροσκοπικό μέρος αυτής. Ακόμα και οι σπόροι της πιπεριάς αυτής είναι τόσο καυτεροί που χρειάζονται γάντια για την διαχείριση τους.

 

Το όνομα habanero σημαίνει το άτομο που προέρχεται από την Αβάνα. Η πιπεριά Χαμπανέρο είναι κατά μέσο όρο 2-6 εκατοστά σε ύψος. Η καυστικότητα της έχει μετρηθεί από 100.000 μέχρι και 350.000 στην κλίμακα σκόβιλ. (Scoville)Η γεύση της habanero χαρακτηρίζεται ως φρουτώδης, κιτροειδής με άρωμα λουλουδιού και έχει βρει εφαρμογή σε αμέτρητες συνταγές καυτερών σαλτσών και πικάντικων φαγητών.

 

Η πιπεριά χαμπανέρο (habanero) προέρχεται αρχικά από την Νότια Αμερική και την περιοχή του Αμαζονίου αλλά έχουν εξαπλωθεί μέσω του Μεξικό. Το γένος της πιπεριάς habanero ονομάζεται capsicum Chinese καθώς οι ειδικοί του 18ου αιώνα μπέρδεψαν την περιοχή προέλευσης με την κίνα.

 

Οι πιπεριές χαμπανέρο χρειάζονται ζέστη για την βλάστηση και καρποφορία. Επιπλέον θα πρέπει να ποτίζονται όταν το χώμα είναι σχεδόν στεγνό. Το υπερβολικά υγρό χώμα θα παράγει πικρές πιπεριές. Η πιπεριά habanero είναι πολυετής.

 

Εύκολο στην καλλιέργεια χρειάζεται μόνο πλούσιο σε συστατικά χώμα, πότισμα, και φως.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

Οδηγίες βλάστησης Λευκής Χαμπανέρο συμπεριλαμβάνονται

Η καυτερές πιπεριές τσίλι, όπως είναι ένας γενικός χαρακτηρισμός για όλες τις καυτερές πιπεριές, είναι οι καρποί του γένους capsicum και ανήκουν στην οικογένεια των Solanaceae. Χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για να δώσουν καυτερή γεύση στα πιάτα. Αυτό που κάνει τις καυτερές πιπεριές να καίνε είναι η καψαικίνη και τα υποσυστατικά αυτής. Τυπικά οι καυτερές πιπεριές ξεκίνησαν από το mexico αλλά μετά από τον δέκατο έκτο αιώνα διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο ωστε άρχισαν να χρησιμοποιούνται τόσο στην μαγειρική όσο και στην ιατρική! Η Κίνα είναι η νούμερο ένα χώρα σε παραγωγή πράσινων καυτερών πιπεριών παράγοντας το 50% των πιπεριών!

Η ποικιλία αυτού του σπόρου είναι απλή ποικιλία σπόρων. Μπορείτε να κρατήσετε σπόρους από τα φυτά και να τους φυτέψετε την επόμενη σεζόν.

 


 

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε