Menu
Your Cart
ΤΟ FLOWERSTORE.GR ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOY ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!

Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!
Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!
Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!
Hot -7 %
Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!
Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!
Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!
Carolina Reaper/Καρολινα Ριπερ 6 σπόροι / Η πιο καυτερή πιπεριά στον Κόσμο / χάρος Καρολίνας!
4,10€
4,40€
  • Stock: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
  • Κωδικός Προϊόντος: eb057

Καρολίνα ρίπερ, ο θεριστής της καρολίνας!

Ο τίτλος της πιο καυτερής πιπεριάς στον κόσμο έχει αλλάξει αρκετά χέρια τα τελευταία χρόνια, από την διάσημη ινδική bhut jolokia 1,001,304 μονάδες Scoville to 2004 μέχρι την Trinidad scorpion και διάφορα υβρίδια αυτής το 2012.

Η Trinidad butch T κατείχε τον τίτλο της πιο πικάντικης πιπεριάς έως το 2012 με δείκτη καυστικότητας 1,463,700 Scoville heat units. Ως μέτρο σύγκρισης για να καταλάβουμε το πόσο καυτερές είναι αυτές οι πιπεριές μπορούμε να πάρουμε το Tabasco τo οποίο έχει μετρηθεί στις 30,000 με 50,000 μονάδες Scoville δηλαδή ούτε στο 1/10 της bhut jolokia!

Από το 2012 και μετά μια νέα πιπεριά κατέφθασε για να πάρει τα ινία στα ρεκορ γκίνες και να κάτσει στον θρόνο της πιο καυτερής πιπεριάς, o "Χάρος από την καρολάινα", η Carolina reaper! H καυστικότητα της πιπεριάς αυτής έχει μετρηθεί από 1,569,300 μέχρι 2,200,000 στην κλίμακα scoville! Όπως μαρτυρούν αμέτρητα βίντεο, η πιπεριά αυτή θα γονατίσει ακόμη και τους πιο φανατικούς οπαδούς των καυτερών!

Ο παραγωγός της Καρολίνα ριπερ χαρακτηρίζει την γεύση της ως φρουτώδη, γλυκιά με μια υποψία κανέλας και σοκολατένιας χροιάς. Χρησιμοποιείται σε σάλτσες και γενικότερα στην μαγειρική για να δώσει καυτερούς τόνους στα φαγητά.

Το φυτό φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος και ένα μέτρο και είκοσι εκ. πλάτος ενώ οι πιπεριές φτάνουν τα 6 εκατοστά μάκρος με τέσσερα εκατοστά πάχος.Προσοχή χρειάζεται κατά την διαχείριση της πιπεριάς όσο και των σπόρων της Καρολίνα ριπερ/carolina reaper καθώς ακόμα και ένα άγγιγμα της μπορεί να μεταφέρει στο χέρι σας καψαικινη.

Μια δοκιμή μπορεί να κρατήσει μέχρι και 60 λεπτά με κορύφωση των επιπέδων της καυστικότητας στα 6 λεπτά. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων όπως κρύο γάλα ή παγωτού απαλύνει το κάψιμο που προέρχεται από τις καυτερές πιπεριές.

Δεν συνίσταται η άμεση κατανάλωση ολόκληρης της πιπεριάς! Εάν σκοπεύετε να τη δοκιμάσετε, δοκιμάστε τη μόνο με μεγάλη προσοχή, κατά προτίμηση ένα μικροσκοπικό μέρος αυτής.

Εύκολη στην καλλιέργεια η καυτερή πιπεριά ριπερ χρειάζεται μόνο πλούσιο σε συστατικά χώμα, πότισμα, ζέστη και φώς!

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας (Χρήση μία φορά το μήνα μετά τον πρώτο μήνα φύτευσης).

Οδηγίες Βλάστησης/Καλλιέργειας καυτερής πιπεριάς Καρολίνα Ρίπερ/carolina reaper (χαρος απο την καρολινα) συμπεριλαμβάνονται.

Η ποικιλία αυτού του σπόρου είναι απλή ποικιλία σπόρων. Μπορείτε να κρατήσετε σπόρους από τα φυτά και να τους φυτέψετε την επόμενη σεζόν.

Οι καυτερές πιπεριές τσίλι, όπως είναι ένας γενικός χαρακτηρισμός για όλες τις καυτερές πιπεριές, είναι οι καρποί του γένους capsicum και ανήκουν στην οικογένεια των Solanaceae. Χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για να δώσουν καυτερή γεύση στα πιάτα. Αυτό που κάνει τις καυτερές πιπεριές να καίνε είναι η καψαικίνη και τα υποσυστατικά αυτής. Τυπικά οι καυτερές πιπεριές ξεκίνησαν από το mexico αλλά μετά από τον δέκατο έκτο αιώνα διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο ωστε άρχισαν να χρησιμοποιούνται τόσο στην μαγειρική όσο και στην ιατρική! Η Κίνα είναι η νούμερο ένα χώρα σε παραγωγή πράσινων καυτερών πιπεριών παράγοντας το 50% των πιπεριών!

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε